Sidor

lördag, juni 09, 2012


                                         Marängtårta


  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • Rice Crispe flingor
Vispa äggvitorna till hårt skum man ska kunna vända skålen upp och ner utan skummet åker ut.
Häll i strösocker och vipa tills det är en fast smet.
Blanda i Rice Crispe.
Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt täck hela plåten eller gör en rund tårta.
grädda i ugnen på 150 grader i 50 min.

Kräm
  • 4 äggulor
  • 3/4 strösocker
  • 125 gr smör
  • 2 tsk vaniljsocker
Värm ägggulorna i en kastrull med strösocker (får ej koka)
Rör ner smör som får smälta.
Tillsätt vanlijsocker.
Låt svalan innan den breds ut över marängbotten.

Vispad grädde.
Garnera tårtan valfritt tex bananer, clemmentiner, marsipanrosor eller bär.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar